Je co-ordinaten makkelijk terug vinden.
Where to find your Coordinates easly.

<< Link >>

Traccar Client Android

<< Link >>

Traccar Client APK (manual install)

<< Link >>

Traccar Client iOS

<< Link >>

Welkom op de NRAPRS pagina.

NRAPRS (Network Radio Automatic Position Report System), werd ontwikkeld door Marc (ON3PHP / ZRB003 / NR095) en ter beschikking gesteld voor de Netwerk Radio gemeenschap.

We proberen op de pagina de meeste vragen te beantwoorden, hebt u echter nog vragen, gebruik dan onderstaand formulier om uw vraag aan ons te richten.

Gebruiksvoorwaarden.

Enkel mensen met een toelating kunnen de map gebruiken, andere worden onvermijdelijk en automatisch verbannen. Bij misbruik wordt de gebruiker onverbiddelijk verbannen.

Het is ten strengste verboden, screen prints (afbeeldingen) van de map alwaar stations op zichtbaar zijn, hetzij mobiel, hetzij hun QTH (locatie) openbaar te delen.

De NRAPRS map.

De map bestaat eigenlijk uit 2 delen. Enerzijds worden de vaste locatie's van gebruikers getoond (QTH genaamd). Anderzijds worden de beweegbare stations getoond, zo kan men een station "live volgen" met hoge nauwkeurigheid en een auto refresh iedere 5 seconden. Gebruikers kunnen hun eigen icoontje via een SSID gebruiken. Een station dat stopt met posities te delen, verdwijnt automatisch na 25 minuten van de kaart en alle tracking gegevens worden automatisch na 12 uur voorgoed verwijderd. (Wij kunnen deze ook niet meer terughalen).

Om niet teveel data op het scherm te hebben, kan met de QTH of Mobile Stations laag aan/uit vinken via het menu rechts bovenaan (wafeltje).

Wie zijn QTH op de map wilt laten tonen dient hiervoor een "request form" of aanvraagformulier in te vullen. De gevraagde informatie wijst zichtzelf uit. De opgegeven call wordt met onze databases en/of QRZ.com vergeleken. Bent u met uw officiële call niet bekend bij QRZ.com dan dient U een bewijs van vergunning voor te leggen.

Hoe te beginnen.

Beginnen met live tracking is eenvoudig en bestaat uit een paar eenvoudige stappen, dewelke we hier proberen uit te leggen.

Stap 1

Download de Traccar app voor Android (netwerkradio, Samsung, Huawei,..) of iOS (Apple). Zie de kolom hiernaast voor de rechtstreekse links of open je App of Play store en zoek naar Traccar Client en installeer deze.

 


Logo in Android

Logo in iOS

Stap 2

De Traccar app juist instellen.

De instellingen
Toestelidentificatie = uw PUN nummer
Let op de vernieuwe server URL

 

Locatienauwkeurigheid op Hoog zetten

App Instellen 2

De app activeren;
Door de slider op/aan te zetten zoals op de foto te zien

App Instellen 3

 

Server status: de app aan/uit zetten
Toestelidentificatie: uw verkregen PUN nummer zie iw dashboard
Server URL: https://bnl.server.nraprs.be  *
Locatienauwkeurigheid: Zet op hoog (zie hiernaast) **
Frequentie: 300 (is de tijdspanne van data doorsturing) deze mag hoger inien met werkt vanuit voertuig
Afstand: 45 (data sturen bij verplaatsing per afstand) ***
Hoek: 20

* De server URL moet zoals getoond ingesteld worden, echter op sommige oudere toestellen de welke de https nog niet kennen dient men de s weg te laten dan vult men dus http://bnl.server.nraprs.be in.

** Hou er rekening mee dat Android toestellen ook een nauwkeurigheidsinstelling hebben. Je vindt deze instelling in Android>instellingen>locatie. Deze instelling gaat VOOR op hetgeen je in Traccar instelt!

*** Deze cijfers zijn door mezelf in gebruik en eigenlijk gebaseerd op 'te voet zijn'. De waarde afstand kan eventueel verhoogd worden naar 100 indien men steeds mobiel is (auto)

De voorwaarden zijn - bij geen beweging af verplaatsing van ingestelde afstand, dan komt pas de tijd in werking, dan de eventuele hoek waarin het toestel zich bevind

 

Toestelidentificatie: uw verkregen PUN nummer na goedkeuring van uw toestel

Werkwijze

  1. Vraag een account aan op nraprs.be
  2. Bevestig uw email en wacht op goedkeuring
  3. Na goedkeuring meld u uw toestellen aan per gewenst ssid en wacht op goedkeuring
  4. Na goedkeuring ontvangt u uw PUN per toestel en per ssid
  5. Voer dit nummer in uw traccar app in en je bent klaar voor gebruik